lørdag 27. november 2010
lørdag 6. november 2010
Argumenter mot boligbytte
Finnes det argumenter mot boligbytte? Det gjør nok det, men jeg har ikke noen selv, lidenskapelig boligbytter som jeg er. Jeg kjenner jo mange flere som ikke bytter bolig enn folk som gjør det, så jeg spurte noen av de som ikke gjør det om hvorfor. Og de hadde følgende motforestillinger:
- De ville ikke ha fremmede i hjemmet sitt.
- De var redde for at noe skulle bli ødelagt eller stjålet.
- De ville ikke bo i andres hjem.
- De trodde ikke at boligen deres var fint nok eller at hjemstedet var interessant nok som feriested.
Til det har jeg følgende kommentarer:
- Når man bytter bolig har man alltid kontakt med boligpartnerne på forhånd, så etterhvert føler man at man kjenner hverandre og at de ikke er fremmede lenger.
- Det er svært sjelden at noe blir ødelagt, og hvis det blir det så erstatter man det. Man kan dessuten gjemme bort ting man er svært redd for. Men jeg har aldri hørt om at noe har blitt stjålet eller at et hus har blitt ramponert eller lignende. Boligbytte er basert på gjensidighet og det gir tillit. Du passer på mine ting, jeg passer på dine! Dessuten gir det trygghet at det er noen i huset ditt mens du er borte. Klart man kan oppleve at man har ulike standarder for rengjøring, men vi har alltid kommet til boliger som har vært ryddige, rene og klare for oss. Og vi har alltid kommet tilbake til et like rent og ryddig hus som vi forlot.
- Første gangen føltes det litt rart å flytte inn i andres hjem. Men vi vennet oss fort til det, vi følte oss raskt som hjemme! Nå synes vi bare at det er spennende, ikke rart. Og våre boligbyttepartnere har jo alltid gjort forberedelser for oss slik at vi føler oss velkomne. Hvis man vil ha en myk start i så måte kan man jo bytte til en feriebolig, de er som regel litt mer upersonlige og ofte brukes de også til utleie.
- Det er vanlig å lure på om boligen er fin nok, moderne nok, om beliggenheten er interessant nok. Jeg husker jeg også lurte på om huset vårt, som den gang hadde en stygg farge og i tillegg til det fortsatt gamle kjøkkenet da også hadde et gammelt bad. Men det var ikke noe problem, vi fikk mange tilbud. Det er bare viktig å være ærlig. Man får jo ikke med alt i annonsen, men man kan legge ut bilder der og man kan sende et introduksjonsbrev med mer utfyllende opplysninger, det gjør vi også. Og der beskriver vi boligen detaljert og ærlig. Når det gjelder beliggenhet så må man fokusere på det som er bra, som nærhet til strender, storbyer eller typisk norsk natur, som fjord og fjell. Det som er vanlig og uspennende for deg kan være spennende og eksotisk for andre!
Så jeg tror at boligbytte er noe som passer for veldig mange. Men kanskje ikke for alle. Hvis noen føler sterkt at dette ikke er noe for dem så stemmer nok det. Man bør nok være ganske så åpen, fleksibel og gjestfri og tåle at ting blir flyttet litt på. Samt at man må være villig til å overlate en ryddig og ren bolig til gjestene og til å ta godt vare på boligen man låner, selvsagt.
Jeg er nå i hvertfall kjempeglad for at vi turde prøve boligbytte, for nå har vi 9 vellykkede boligbytter md utrolig mange fine opplevelser bak oss og skal neste år ha våre boligbytter nr. 10, 11 og 12. I tillegg har vi lånt ut ferieboligen vår til en dansk familie som vi kan låne huset til en annen gang.
Abonner på:
Innlegg (Atom)