onsdag 2. november 2011

Spennende prosess

Nå er vi i gang med jakten på neste års boligbytteferie. Vel, jakt og jakt, fru Blom, foreløpig sitter vi makelig bakoverlent og tar i mot tilbud. Men hvis ikke det rette snart dukker opp så må vi brette opp ermene og lete selv.

Hittil har vi fått 10 tilbud, tror jeg, minst. Jeg kan ha glemt noen. 10 tilbud er bra, spesielt tatt i betraktning at vi er litt snevre når det gjelder ønskene våre denne gangen. Vi ønsker å dra til "et varmt sted" igjen, med gode bademuligheter, men helst ikke så langt unna denne gangen.

Vi har fått tilbud fra Irland, England, Frankrike, Portugal, Spania, USA og Mexico. Noen helt uinteressante av ulike årsaker, og noen så fristende at vi vurderte dem seriøst. Men vi har ikke fått det helt rette tilbudet ennå denne gangen, og det er greit, vi har ikke dårlig tid.

Det som er viktig er at man ALLTID svarer høflig og raskt på ALLE tilbud, uansett hvor uinteressante de måtte være. Det sitter faktisk noen der ute et sted som har tatt seg bryet med å ta kontakt for et bytte og det er viktig at de får svar så fort som mulig, slik at de kan lete videre. Dersom det er et interessant tilbud man trenger litt betenkningstid for å vurdere så er det greit, men da bør man sende en kort melding hvor man takker for tilbudet og sier at man trenger litt tid før man kan svare. Det kan f.eks. være at man må sjekke priser på flybilletter osv, sikkerheten på reisemålet eller bare diskutere tilbudet skikkelig i familien.

Dette er en veldig spennende fase, vi aner foreløpig ikke hvor vi skal neste sommer eller hvem som skal bo i huset vårt mens vi er borte. Det er en morsom og spennende fase, letingen, tilbudene osv. Planleggingen er rett og slett halve moroa. :)

2 kommentarer:

Arctic Mum sa...

Hei! Fikk tips om bloggen din av en venninne. Vi er familie i Tromsø som skal forsøke boligbytte for første gang, etter at vi har kjøpt oss hus. Jeg har drømt om å gjøre det i mange år. Vi skal prøve Frankrike, og holder på å sende ut tilbud. Goreløbig har vi fått et tilbud selv, men det er litt for langt fra vann..

Trine K sa...

Hei! Så hyggelig at bloggen min blir anbefalt! Lykke til med boligbytteprosessen og selve ferien, jeg kan vel nesten garantere at dere også blir bitt av basillen. Boligbytte er en helt uovertruffen ferieform, synes vi, etter 11 bytter.