onsdag 17. juli 2013

Årets boligbytteferie

Denne bloggen har dessverre ikke blitt oppdatert det siste året, men skrivingen vil nå bli gjenopptatt.

Jeg begynner med et innlegg om årets boligbytteferie, for ja, selvsagt ble det boligbytte på oss i år også, to stykker til og med! Begge er imidlertid ikke-samtidige bytter (non simultaneous exchanges), så våre boligbyttepartnere kommer til oss først hhv i august og neste år.

Begge årets bytter skjedde gjennom Homeexchange-com/boligbytte.com.

Først var vi på et lite sted ved kysten utenfor Barcelona. Dette var et "Last minute"-bytte, som kom i stand kun få uker før, men det fungerte utmerket. Vi bodde i en praktisk ferieleilighet i et stort boligkompleks få minutters gange fra flotte sandstrender. Komplekset hadde svømmebasseng, tennisbaner, fotballbane og lekeplass, så alt var tilrettelagt for en herlig ferie. Selvsagt ble det en tur inn til Barcelona også, og til den kirken La Sagrada Familia, tegnet av den kjente arkitekten Antoni Gaudi.

Deretter gikk turen til Nederland, hvotil et lite sted utenfor byen Haarlem i Noord-Holland. Her bodde vi i et vanlig boligområde, men kun en kort kjøretur fra fine strender. Huset vi bodde i er noe helt spesielt, et 100 år gammelt hus, som har blitt nennsomt restaurert og modernisert, og med en fantastisk, stor og vakker hage, som er sjelden i et så tett befolket land som Nederland. Familien har både høner og fugler som barna våre fikk ansvaret for å se til og å mate. Vi fikk ferske egg hver dag også!

Vi har jo vært på boligbytte i Nederland før, og ble begeistret for land og folk. Nederlenderne er vennlige, gjestrfire og flytende i engelsk. Strendene er fine, det er masse å se og gjøre, også utenfor Amsterdam. I tillegg til strandturer til Zandvoort og Katwijk ble det også denne gangen tur til miniatyrlandet Madurodam i Den Haag og den flotte fornøyelsesparken Efteling nær Tilburg sør i landet.

Vi har hatt to helt forskjellige, men like fantastiske boligbytteferier i år og gleder oss til å gjengjelde gjestfriheten når våre boligbyttepartnere kommer til oss.

Bildene er gjengitt med tillatelse fra våre boligbyttepartnere.

Ingen kommentarer: