fredag 4. juli 2008

Fjerde dag i Stockholm

I dag brukte vi bilen for første gang siden vi kom hit. Vi kjørte ut til Stockholms berømte skjærgård, nærmere bestemt Björnö ytterst på Ingarö, for dit ut slipper man å ta båt, man kan kjøre hele veien. Det tok ca. 45 minutter fra Ôstermalm.

Björnö er virkelig en perle. En flott strand med finkornet sand, omgitt av svaberg. Behagelig sandbunn, klart vann og langgrunnt og barnevennlig. Vi solte oss og badet og hadde noen herlige timer der ute. På tilbakeveien kjørte vi en omvei om Stavnäs og Värmdö for å se oss litt om. Fra Värmdö til Rindö og fra Rindö til Vaxholm gikk det ferger i skytteltrafikk hele tiden, gratis, nesten som en del av riksvei 274, virket det som.

Vaxholm er skjærgårdens hovedstad og er en trivelig, liten "by", i alle fall om sommeren. Der spiste vi deilig middag på en italiensk restaurant med utsikt mot havnen og alle fergene som kom og gikk, og så ble det is på en iskafé til dessert før vi kjørte tilbake til byen og leiligheten igjen. En fantastisk sommerdag!

Vi har forresten hatt flott vær hele tiden i Stockholm, men i går og i dag har det vært virkelig varmt. Men det skal visst snu snart og bli litt kjøligere. Men det gjør ikke noe. Det er mer enn nok å se og gjøre i denne byen uansett!

Ingen kommentarer: