søndag 24. januar 2010

Klaff eller ikke klaff

Det er en del som skal klaffe når man skal finne boligbyttepartner. At de bor et sted du kunne tenke deg å feriere er én ting, en annen ting er om man finner et tidspunkt som passer. Og så er det en del andre faktorer som også spiller inn, f.eks. om man skal / må ha bilbytte, at de ikke er allergiske mot dyr hvis man selv har kjæledyr (eller omvendt), om de er ikke-røkere hvis det er viktig, at boligen er stor nok for hele familien osv.

For vår del tok prosessen lenger tid enn vanlig denne gangen. Vi fikk en god del henvendelser også denne gangen. De kom fra mange ulike land, fra Sveits, Frankrike, Danmark, Polen, Australia, Nederland og mange fra Tyskland.

Noen av henvendelsene var ikke aktuelle for oss, fordi de kom fra områder som ikke fristet oss så mye akkurat i år eller gjaldt boliger som var litt for små e.l. Men flere av tilbudene var svært interessante og vi kunne godt tenke oss et bytte, men så strandet det likevel på ulike ting.

En familie fra Berlin i Tyskland (dit ville vi gjerne) var avhengige av bilbytte, mens vi ville kjøre vår egen bil. En familie fra Normandie i Franrkike ville likevel ikke bytte mot ferieboligen vår i Telemark, men gjerne mot huset vårt i Oslo, men det ønsker ikke vi i år.

En familie fra Baden-Württemberg i Tydkland, som bor i et fantastisk, gammelt hus i et område med grei adkomst til fire land kunne bare bytte i august, og det passet ikke for oss i år. Og så kom det flere fristende tilbud etter at vi hadde funnet byttepartnere, som f.eks. et fra et par med en nydelig leilighet nær stranden utenfor Brisbane, Australia.

Men det er noe av sjarmen og moroa med boligbytte, at du ikke helt vet hvor du havner og at mulighetene er så mange. Og vi er storfornøyde med avtalene vi har for i sommer, i Frankrike og i Nederland. :)

Ingen kommentarer: