søndag 24. januar 2010

Mange muligheter


Boligbytte gir mange muligheter utover "vanlig", samtidig boligbytte (simultaneous exchange).
Man kan ha ikke-samtidig bytte (non-simultaneous exchange, man kan bo gratis for å passe andres hus mens de er borte eller få noen til å passe eget hus mens man selv er borte (det kalles home sitting). Man kan også sende tenåringen sin på et opphold hos en familie i et annet land og ta imot deres tenåring (youth exchange).


Vi har hittil bare hatt samtidig boligbytte, men i år skal vi også ha ikke-samtidig. Vi skal være både i Nederland og i Frankrike mens den nederlandske familien bruker feriehuset vårt, og så kommer den franske familien dit senere, mens vi er hjemme i Oslo og i jobb igjen.

Men en del andre varianter enn samtidig boligbytte har vi likevel vært med på gjennom vårt medlemsskap i boligbytteforeninger. Våre boligbyttevenner fra Sandnes lånte huset vårt en helg vi var bortreist. Og denne uken som var fikk en dansk familie låne feriehuset vårt i Vrådal for å stå på ski (se bildet). Vi kjenner dem ikke, men de kontaktet oss gjennom HomeLink. Hvis det passer seg slik kommer vi til å låne huset deres på Jylland en annen gang, eller bare stikke innom og hilse på dem.

Rett før boligbyttet vårt med våre boligbyttevenner i Bad Nauheim (Tyskland) sommeren 2007 var vår datter der en uke, sammen med familien, som har en jevngammel datter og en yngre sønn. I år, 3 år etter, skal deres datter komme til oss i påsken og være med oss til Vrådal og også i huset vårt i Oslo, hvor hun jo har vært før, på boligbytte. Kanskje blir det en tur til min manns foreldre i Hedmark, så får hun sett litt forskjellig. Og kanskje hun kan være med vår datter på skolen en dag eller to også? Men skigåing og slalåm i Vrådal blir det i hvertfall!


Ingen kommentarer: