lørdag 7. mai 2011

Innenlands boligbytte

I dag vil jeg slå et slag for innenlands boligbytte. Det er veldig vanlig i andre (og større) land, men det er mange grunner for å gjøre det her i Norge også. Norge er ditt nærmeste ferieland, som kjent. Kjedelig? Lite spennende? Absolutt ikke. Selv om landet vårt er lite, så er det variert og spennende og et populært turistmål for turister fra hele verden, så hvorfor ikke oppdage en annen del av eget land gjennom boligbytte?

Innenlands boligbytte er enkelt og praktisk, du trenger ikke tenke på språk, valuta, pass etc. Og siden man ikke reiser så langt så kan man bytte for kortere tid også, f.eks en langhelg eller en kort ferie. Det er bare å sette seg i bilen, på toget, bussen eller flyet og dra av gårde. Hva med sommerferie ved på sørlandet eller ved vestlandets eller Nord-Norges fjorder og fjell? Eller påske- eller vinterferie på fjellet? En langhelg i en av de større byene?

Vi har hatt to innenlands boligbytter, begge korte bytter i høstferien. Første gangen var vi i Sandnes og Hommersåk (hvor familien vi byttet med har hytte) og fikk oppleve Sandnes, Stavanger, Jæren og Ryfylke. Dette var ett av våre første boligbytter, men fortsatt har vi kontakt med den hyggelige familien fra Sandnes. Andre gangen var vi i Bergen og hadde byferie. Men vi kjørte også ut til Øygarden og så det vakre landskapet der. Flotte ferier, begge to, så vi bytter gjerne innelands igjen, kanskje for noen dager neste høstferie?

Ingen kommentarer: