tirsdag 31. mai 2011

Når byttet er i boks

Har dere avtalt et boligbytte? Gratulerer! Da er første delen unnagjort. Men når man har avtalt byttet så er det lurt å forsikre seg om at man er 100% enig om viktige ting som dato/tidspunkt, slik at man kan bestille flybilletter, f.eks. Men hvis man er tidlig ute med å avtale og begge parter er litt fleksible på dato og enige om at man kan avtale nøyaktige datoer senere så er jo det greit. Det meste er i grunn greit innenfor boligbytte, bare man er enig om det.

Alle boligbytteorganisasjonene vi er med i anbefaler at man skriver kontrakt. I noen organisasjoner finnes egne on-line-løsninger for det, i andre må man lage og sende den til partneren selv, men alle organisasjonene har maler/forslag for kontrakt.

Vi skriver ikke alltid kontrakt, selv om det er en bra ting å gjøre, fordi man da har det meste skriftlig og risikoen for misforståelser rundt dato eller andre ting blir mindre. Men skriver man ikke kontrakt så må man bare sørge for at man får avtalt detaljene på annen måte. Dette gjelder f.eks. bruk av telefon, internett, bilbytte mm. Husk å sjekke med forsikringsselskapet hvilke betingelser som gjelder for lån av bilen til andre, og det samme bør boligbyttepartneren gjøre. Når det gjelder forsikringen på huset så vil de fleste forsikringsselskap se på det som en fordel at det er noen i huset i ferien. Noen som tar inn posten, som bruker søppelkassen, som vanner blomster, kort sagt: noen som er der.

Skrekkhistorier om at huset tømmes mens man er på ferie har jeg aldri hørt om i forbindelse med boligbytte, men derimot er jo innbrudd i ferien når folk er bortreist og huset står tomt dessverre ikke så uvanlig...

Ingen kommentarer: