tirsdag 20. juli 2010

Opplevelser utenfor (turist-)allfarvei




Noe av det fine ved å dra på boligbytte er at man får se og oppleve så mye som vanlige turister ikke får, fordi man ofte drar til steder utenfor de vanlige turistløypene, eller bor i vanlige boligområder i/på feriesteder, i stedet for i hotellanlegg.

Det gjelder også fornøyelsesparker og andre attraksjoner. Når du er på boligbytteferie får du tips fra dine byttepartnere om hvor du kan dra, hva man bør se og oppleve. Og i tillegg til eventuelle vanlige tursitattraksjoner får du da også med deg slike som bare de lokale kjenner til, og du drar til steder hvor lokale familier drar i helger og på fridager.

I Tyskland har vi bla besøkt Hessenpark, et slags folkemuseum ute i det fri, veldig interessant. Og vi har flere ganger vårt på familieparken Lochmühle, også det i Hessen, den er sjarmerende og koselig og svært egnet for yngre barn.

I Irland var vi på badelandet Waterpoint i Enniscrone, der trente jeg i trenigsstudio også. Og jentene og jeg besøkte et tradisjonelt badehus - oppusset slik det var i 1912 - hvor vi badet i saltvann og tang.

Her i Bretagne har vi vært i gallerlandsbyen i Cosmopolis, i landsbyen Plemeur-Bodou. Vi var bare i "gallerlandsbyen", som var best egnet for mindre barn (kjedelig for 16-åringen), men som er verdt et besøk om ikke annet, så fordi den finansierer skolegangen for ca. 3000 barn i afrikanske Togo! Cosmopolis består også av et planetarium og et opplevelsessenter om telekommunikasjon, begge ideelle på regnværsdager.

Når vi kommer til Nederland skal vi i tillegg til den kjente turistattraksjonen Madurodam (en miniatyrby) også ta en tur til fornøyelsesparken Efteling, etter et tips fra en annen boligbytter (se kommentar i et tidligere innlegg). Den har vi aldri hørt om før, og den har heller ikke våre boligbyttepartnere nevnt, så den hadde vi ikke fått vite om ellers, tror jeg. Takk for det, Anne-Grete!


1 kommentar:

Anne-Grete sa...

Så gøy at tipset var noe! Håper du forteller hvordan dere hadde det der! Vi har hatt et vellykket boligbytte i USA, og om noen har lyst å lese og ev. legge inn en kommentar, er det veldig gøy. Her er link: http://anne-gretegreta.spaces.live.com/default.aspx
Vet ikke om jeg har fått kategorisert alt, men søk på kategori "travel" og dere vil få opp de fleste innleggene som har med boligbytte å gjøre.