tirsdag 4. januar 2011

Boligbytteannonsen - tekst

I forrige innlegg skrev jeg om bilder til boligbytteannonsen. Nå skal det handle om teksten. Hvordan selve boligbytteannonsen fylles ut og ser ut varierer mellom de ulike boligbytteorganisasjonene.

Men felles for dem er at alle har en del hvor du fyller ut eller krysser av i rubrikker som gir en kortfattet oversikt over hvor og når dere vil reise, fakta om boligen, f.eks. om beliggenhet, avstand til nærmeste by, sjø osv, samt om antall rom og ulike fasiliteter osv i tillegg til mulighet for fri tekst. Hvor stor plass man har til fri tekst varierer, noen har ett felt til det, andre har delt det opp i flere, dvs ett om hjemmet, ett om familien, ett om området osv. Noen har også mulighet for en kort overskrift hvor du kan fremheve det du mener er viktigst / mest fristende ved din bolig og/eller ditt hjemsted.

Surf litt rundt og les andres annonser hvis du skal skrive boligbytteannonse for første gang, da får du litt inspirasjon.

Trekk frem det du synes er positivt ved din bolig og ditt område, det som gjør at andre bør velge å bytte med akkurat dere. Hva liker du best ved din bolig eller ditt hjemsted? Hva tror du andre vil sette mest pris på ved å være hos dere?

Hvis boligen eller deler av den (spesielt bad og kjøkken) er oppusset kan du f.eks. nevne det. Bor du i en større by, nær sjøen/fjorder eller turistattraksjoner nevner du det. Hvis boligen er tilrettelagt for små barn nevner du det.

Husk også å spesifisere at dere ikke røker/ har et hjem hvor det ikke skal røkes hvis det er tilfelle. Mange legger vekt på det.

Hvis du har kjæledyr som trenger stell må du nevne det. Og motsatt, hvis noen i familien er allergisk mot dyr må det også tas med.

Mange barnefamilier foretrekker å bytte med andre barnefamilier, da det er mest praktisk. Da har man leker, barnesykler, barnesenger osv tilgjengelig og boligen er som regel tilpasset barn. Derfor er det viktig at du oppgir det i rubrikken for det dersom dere har barn, hvor mange og hvilken alder. Dere kan også spesifisere at dere ønsker å bytte med andre barnefamilier hvis det er viktig for dere.

Dersom dere derimot har et hjem fullt av antikviteter, et hjem som ikke er barnevennlig eller av andre grunner ikke ønsker å bytte med familier med små barn bør dere nevne det dersom det ikke er en rubrikk for det i skjemaet du fyller ut for boligbytteannonsen.

Ikke skriv en alt for lang annonse, det holder med noen setninger om boligen, litt om familien og noen velvalgte setninger om området, i tillegg til spesiell informasjon som nevnt over. Selvsagt får man ikke med alt i en slik annonse, så det vi gjør er å skrive et mer detaljert introduksjonsbrev i tillegg. Det sender vi elektronisk til folk som kontakter oss dersom vi synes deres tilbud er av interesse, og vi legger det ved i de tilfeller vi tar initiativet til å kontakte noen.

Til slutt det aller viktigste: Vær ærlig!

Ingen kommentarer: