Noen foretrekker å lete aktivt etter boligbyttepartnere og selv ta kontakt med aktuelle medlemmer. Fordelen er at man da - forutsatt at man får napp - får bytte med noen og til noe man selv har valgt aktivt og er virkelig interessert i.
Men det krever mer arbeid, man må bruke en del tid på å lete etter boligbyttepartnere og man må også regne med flere avslag før man får napp. Så også når man selv tar kontakt bør man ikke være alt for kravstor. Hvis man bare kontakter medlemmer med f.eks. strandbeliggenhet eller svømmebasseng og/eller på de mest populære reisemålene så må man huske på at disse som regel får svært mange tilbud og kan velge og vrake.
Man skriver til aktuelle medlemmer gjennom boligbytteorganisasjonens medlingssystem. Kontakt alltid kun ett medlem om gangen. Av den grunn kan det være lurt å sette en svarfrist på maks en uke, slik at man ikke venter lenge unødig. Dessverre er det ikke alle som svarer på alle henvendelser de får. Tilby også å sende mer informasjon eller flere bilder hvis ønskelig.
Det kan være lurt å skrive et introduksjonsbrev med mer informasjon/flere detaljer enn det er plass til i meldingen og ha dette klart slik at du kan sende det med en e-post dersom du får positivt svar tilbake.
Ikke gi opp selv om du får flere avslag! Prøv heller å utvide søket ditt litt, se også etter litt andre steder eller vær åpen for litt andre boliger eller litt andre plasseringer osv.
Lykke til!
1 kommentar:
Hei Trine, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som en av dagens anbefalinger på Lesernes VG.
Legg inn en kommentar