lørdag 8. januar 2011

Hvordan finne boligbyttepartner - når andre tar kontakt



Vi synes både det er bekvemt og mest spennende å bli kontaktet av andre. 11 av våre hittil 12 gjennomførte eller avtalte boligbytter har blitt til ved at våre boligbyttepartnere kontaktet oss.
Men å basere seg på tilbud fra andre forutsetter at man ikke har alt for fastlagte ønsker, spesielt når det gjelder reisemål. Angi gjerne verdensdel i stedet for land og ta med "åpen for tilbud" eller annet for å signalisere at dere er fleksible. Da er sjansen stor for at dere raskt får tilbud fra andre, spesielt i begynnelsen. Sånn sett er det å annonsere en bolig for bytte ganske likt det å annonsere en bolig for salg: boligannonser er ferskvare. Folk følger med på hva som er nytt og mange reagerer raskt hvis det dukker opp noe interessant. Men noen boligbytteorganisasjoner gir deg muligheten til å oppfriske annonsen, dvs at den kommer opp som ny/aktuell igjen.

Når man får et tilbud hender det at man straks vet at dette er det rette og noen ganger vet man at det er uaktuelt. Begge deler er enkelt. Hvis man ikke er interessert sender man raskt et svar, slik at de som tok kontakt kan fortsette letingen.

Hvis tilbudet er kjempeinteressant, dvs man får et tilbud fra akkurat det stedet man gjerne vil til og boligen, tidspunkt osv passer, ja, da er det bare å svare og - hvis behov - be om mer informasjon eller sende mer informasjon, og vips! Du har en boligbytteavtale i boks!

Men noen ganger virker tilbudet bra, men man er litt usikker likevel, for det er kanskje ikke ikke akkurat hva man hadde tenkt seg og tenk om det dukker opp noe bedre? Det kan man aldri vite. Svar de som tok kontakt og be om mer informasjon hvis nødvendig. Be evt om betenkningstid på noen dager, evt opp til en uke. Og det viktigste, drøft dette i familien, ta med barna på råd også. Og lytt til magefølelsen, tror du dette egentlig ikke er så interessant eller hvis det er praktiske forhold, som reisevei etc som taler imot, da bør du takke nei. Sjansen er faktisk stor for at du får flere tilbud. Eller, hvis du har klare forestillinger om hvor du vil bør du kanskje heller ta initiativet selv. Men husk også at det er lurt å være fleksibel og åpen for andre steder og boligtyper enn man hadde sett for seg. Ofte er det det uventede eller ukjente som gir de beste opplevelsene og minnene.

Det viktigste er at du alltid svarer på alle henvendelser du får. Husk at det sitter noen i "den andre enden" og venter spent på svar fra deg.
En annen ting man bør være klar over er at når dere først har takket ja og dere har avtalt bytte, da er det bindende, da må du avvise evt nye henvendelser, også hvis de egentlig frister mer enn den du takket ja til. Så det første du bør gjøre etter å ha avtalt et bytte / de bytter du ønsker er å endre annonsen og markere at dere ikke lenger er tilgjengelige for bytter. Hvordan dette gjøres varierer fra organisasjon til organisasjon. Noen steder gjør man annonsen usynlig / ikke søkbar, andre steder setter man bare inn "har bytte" eller et rødt trafikklys.


Ingen kommentarer: