søndag 10. juli 2011

Downtown Vancouver

I går var vi nede i sentrum av Vancouver hele dagen. Vi tok Skytrain ned til Waterfront i sentrum. Skytrain er et førerløst tog som går på skinner oppe i luften, men delvis også under jorden. En fin måte å reise på, vi så mye og gradvis endret landskapet seg fra forstadsbebyggelse med småhus til storby med skyskrapere.

Vel fremme så vi havneområdet med enorme cruiseskip før vi gikk lenger opp i byen. Der møtte vi helt tilfeldig en familie som ga oss billettene sine til Vancouver Lookout, utkikkstårnet hvorfra man ser hele byen og fjellene rundt. Dere kan se det i bakgrunnen på bildet. Det var en hyggelig overraskelse, så da tok vi turen opp i tårnet og der fikk vi virkelig følelsen av hvor vi befant oss. Vi så byen med høye hus, vi så Stanley Park med skog og strender, vi så over til North Vancouver og Seabus, fergen som går dit, og vi så fjellene som omgir byen. Det var virkelig fint. Heldige med været var vi også, strålende sol hele dagen.

Deretter vandret vi gjennom sjarmerende Gastown (bildet) hvor det vrimlet av mennesker, vi var innom noen butikker og så den kjente Steam Clock, den store klokken det kommer damp ut av. Så gikk vi videre til Chinatown og var også innom den offentlige parken der, en fredelig oase. Den kjente Dr. Sun Yat Sen Chinese Garden droppet vi imidlertid, det var veldig dyrt.

Etter Chinatown og noen butikker der tok vi Sky Train til Metrotown/Metropolis, et enormt kjøpesenter, før vi dro tilbake til huset igjen. Familiens to eldste damer var fortsatt noe preget av jetlag, så vi la oss tidlig, men far og de to yngste tok en kveldstur til stranden White Rock Beach før leggetid.

En begivenhetsrik dag i en fin by!

Ingen kommentarer: