onsdag 13. juli 2011

Frihet

Boligbytteferie gir frihet. Frihet til å leve slik man ønsker mens man er på ferie. Man har en base mellom alle turene og opplevelsene, et hjem hjemmefra, et sted å slappe av.

I dag er vi ganske slitne alle sammen, etter en lang og kjempefin, men begivenhetsrik og anstrengende dag i går. Så i dag har vi en mer avslappende dag hvor vi kan være mer spontane. Jentene ville absolutt en tur over grensen til USA (bare 20 minutters kjøring herfra), mens yngstemann ville være hjemme og slappe av. Så nå er far og jentene på shoppingtur i nordre del av Washington State i USA, mens vi to andre er på PC'en og skal ta oss en  rusletur ut etterpå. Og når man er sliten og vil slappe av og man er en familie på fem, da er det deilig å ha et helt hus å boltre seg i og slippe unna trange hotellrom. Vi mailer med våre kanadiske boligbyttepartnere, de koser seg i vårt hus og i Oslo og synes også at boligbytte er en fin ting (det er første gang de gjør det).

Bilbytte bidrar forresten til enda mer frihet. Her i Canada er det virkelig tungvint uten bil og det er dyrt å leie bil. Slik er det jo i Norge også, hvis man ikke bor veldig sentralt. Så i år har vi byttet bil også, for andre gang. Første gang var i Irland for to år siden. Det er virkelig praktisk og billig. Bare sørg for å sjekke at at boligbyttepartnerne fyller kravene forsikringsselskapet stiller. Det kan være minstealder (f.eks 25 år) eller at man må ha hatt førerkort i f.eks minst 10 år. Det er forresten ofte en fordel å ha en "lokal" bil / med lokalt nummerskilt, da vekker man mindre oppsikt og er ikke så lette å identifisere som turister (som noen steder er et yndet mål for tyver, f.eks). Og ikke minst, i land med venstrekjøring har man en bil med rattet på "riktig" side.

Ingen kommentarer: