mandag 11. juli 2011

Mat!

Mat må man ha, også når man er på ferie. Det er selvsagt hyggelig å gå ut og spise av og til, og det gjør vi også på boligbytteferie. Når vi bor gratis kan vi til og med unne oss å spise ute litt oftere. Men med boligbytte har man også muligheten til å lage mat "hjemme" og det er ofte mer avslappende, pluss at det som jeg har nevnt før er morsomt å gå på oppdagselsesferd i matvarebutikker i andre land. Man finner ofte andre ting enn hjemme og det er jo spennende å prøve noe nytt. Og igjen må jeg nevne at utvalget oftest er bedre i andre land enn hjemme og ofte billigere også. Nå synes vi ikke det er spesielt billig her i Vancouver, akkurat, men utvalget er fantastisk bra. Her fråtser vi i stort utvalg i frukt, grønnsaker og alle andre typer matvarer. Vi handler for flere dager av gangen, slik at vi ikke trenger å handle hver dag. Det sparer vi både tid og penger på, for det er lett å plukke med seg litt for mye når det er så mye godt å velge mellom.

Alle stedene vi har vært har vi funnet noen favoritter som vi sørger for å kjøpe med oss så ofte vi kan mens vi er der, ting man ikke så lett finner hjemme i Norge. I Bretagne i fjor bugnet butikkene av fisk og skalldyr og vi kjøpte salater, pateer og snacks av fisk og skalldyr, samt mine yndlingsdrops, Lutti Mentises. Vi hadde med oss minst 5 poser Mentises hjem fra ferien. I Tyskland kjøper vi alltid Spätzle (selv om jeg kan lage det selv også), Katjeskinder, min yndlingslakris, og Yoghurette sjokolade. I Nederland hadde de et forbausende stort utvalg av ferdigretter laget i butikken, det var praktisk noen ganger når vi ville spare tid på matlaging etter en lang dag ute. Her i Canada går det mye i frukt og grønnsaker, men det går også med noen ekstra poser med potetchips, for her har de yndlingsmerket mitt, Kettle Chips, attpåtil den varianten jeg liker aller best og bare har funnet i Canada, nemlig den med honning og Dijon sennep. Nam!

I dag hadde vi en rolig dag hvor vi slappet av etter to anstrengende dager med utflukter og mange inntrykk. Mens far og yngstedatter tok turen tilbake til Stanley Park og svømmebassenget ved Second Beach holdt vi andre oss i og rundt huset og slappet av. Før det ble en tur til supermarkedet, Save on foods for å kjøpe mat til de neste dagene. Og en rolig middag "hjemme" etterpå.

Ingen kommentarer: