fredag 15. juli 2011

Tur til Vancouver Island

Igår gjorde vi et nytt forsøk på å ta ferge over til Vancouver Island, og denne gangen hadde vi bestilt billetter på forhånd, så denne gangen kom vi med den fergen vi ønsket. Fergeturen fra Tsawassen syd for Vancouver til Swartz Bay syd på Vancouver Island tar ca. 1,5 time og er en fin tur med fine ferger.

Vancouver Island er 460 km lang og 80 km bred og er i likhet med Vancouver oppkalt etter George Vancouver, en britisk skipsoffiser som utforsket nord-Amerikas nordvestre kyst i slutten av 1700-årene.

Først dro vi til lille Sidney, også kalt bokbyen, fordi det er en bokhandel omtrent på hvert hjørne i denne småbyen ved kysten. Så dro vi videre til Victoria, provinshovedstaden i British Coumbia og kjent for sin britiske atmosfære. Her så vi havnepromenaden og den delen av sentrum som ligger nær havnen (mange fine bygninger), så på en gateartist som sjonglerte med tre sverd mens han syklet på en etthjulssykkel, og spiste is. Dessverre fikk vi ikke sett noe særlig mer, og byen har mange attraksjoner som kan være av interesse, men tiden strakk ikke til.



På fergeturen tilbake spiste vi middag ombord, en deilig buffet med et spesielt godt utvalg i desserter. Nam!

Ingen kommentarer: