mandag 18. juli 2011

Så mange muligheter!

Boligbytte gir så mange muligheter. På den ene siden er boligbytte en enestående mulighet til å leve nesten som en lokal innbygger der du ferierer, slik vi gjorde i Vancouver i år, i Nederland i fjor og i Tyskland, Sverige og Norge før det. Da bor du i et vanlig hjem med alle fasiliteter i et vanlig boligområde og får oppleve steder som kanskje ikke er typiske turistreisemål, selv om det godt kan være der også.

Men boligbytte kan også brukes til "vanlige" ferier på turistreisemål, f.eks i varmere støk, til sol- og badeferie. Da bytter man som regel til en feriebolig og det er omtrent som å leie en feriebolig, bortsett fra at det er gratis, at boligens eier også ferierer hos deg og at du gjerne får en hyggelig hilsen og en liten gave og dessuten alltid har noen å spørre. Sommeren 2009 bodde vi i en feriebolig i en sjarmerende liten ferieby på Irlands vestkyst (hvor vi visstnok var de eneste turistene som ikke var fra Irland eller Storbritannia), i fjor bodde vi en stor og flott feriebolig i en nydelig, liten kystby i Bretagne og i år bor vi i en koselig og velutstyrt feriebolig på Maui, Hawaii, i gangavstand fra stranden, en strand som har blitt kåret til USAs beste strand. Helt fantastisk! Uten gratis bolig gjennom boligbytte hadde ikke dette vært aktuelt for oss nå, for dyrt pga den lange, dyre reisen for en såpass stor familie hvor bare en går som barn på flyreiser.




I går traff vi forresten en fyr som solgte en slags timeshare. Han fortalte om hvordan man kunne få tilgang til fine feriesteder i mange land for et engangsbeløp på 15.000 Dollar + et lite årlig beløp. Sikkert fristende for noen, men vi får slike herlige ferier som dette, gratis, vi! Bare mot å bytte bort huset vårt (som jo likevel er ledig når vi er på ferie) og en årsavgift på under 1000 kr for medlemskapet i boligbytteorganisasjonen. Man sier jo at når ting høres ut som om de er for gode til å være sanne så er de nettop det, dvs for gode til å være sanne. Men boligbytte er sant! Med boligbytte kan faktisk en vanlig familie på 5 ha råd til en drømmeferie på f.eks. Hawaii. Det eneste du betaler er reisen. Og ja, den er dyr, men ikke stort dyrere enn en like lang ferie med like høy standard med charter i det sydlige Europa ville kostet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gøy å lese! Vi var også ute for en timeshare-selger i USA, og selv han måtte innrømme at vår boligbytteklubb var en god idè. Gratis opphold - hvem slår det?

Trine K sa...

Hei Annegrete! Ja, si det, ingenting slår det! Hvor har dere vært i år? Skal lese bloggen din snart, ser frem til det.

Anonym sa...

Vi har vært i Nederland igjen, samme land som vi debuterte i som boligbyttere.