fredag 17. juli 2009

Bilbytte

Denne gangen byttet vi bil også. Det var første gang.

Vi har hatt mulighet til å bruke byttepartneres bil før (da vi var i Hamburg i 2005), men benyttet oss ikke av det, og i fjor fikk byttepartnerne våre fra Stockholm låne bilen vår, men et skikkelig bilbytte hadde vi for første gang i år.

Det var en god løsning, spesielt siden reisen til feriemålet denne gangen gikk med fly, siden Irland jo er en øy og alternative løsninger hadde vært tidkrevende og upraktiske. Og ikke minst var det en fordel å ha en bil med rattet på riktig side, siden det er høyrekjøring her og venstrekjøring i Irland. Så både våre irske venner og vi er veldig fornøyde, og det oppstod ingen problemer for noen av oss når det gjaldt bil og kjøring.

Men det man må huske på ved bilbytte er å sjekke forsikringen sin, at den vil dekke byttepartnerne mens de bruker bilen.

For vårt forsikringsselskap holdt det at de som skulle kjøre bilen oppfylte noen kriterier (alder, hvor lenge man har hatt førerkort, at man ikke er domfelt osv). Men her er det store forskjeller ute og går, i Irland og Storbritannia må man ofte oppgi sjåførenes navn til forsikringsselskapet for at de skal være dekket.

Så hvis du vurderer bilbytte så husk å ta kontakt med forsikringsselskapet ditt. Og les også Homelinks side om dette (se etter "bilbytte" på http://www.boligbytte.no/).

1 kommentar:

Arne Haukeland sa...

Hei. Jeg vil gjerne kommentere bilbytte. Vi har selv brukt bilbytte mange ganger og dette har vært vellykket i de fleste tilfeller. Vi hadde et tilfelle der vi byttet med en spansk mann med to barn og han punkterte et hjul på bilen vår. Det ble litt diskusjon om betaling i etterkant, dekket var dyrt og vi fikk dekket mesteparten av beløpet. Ellers har vi bare positive erfaringer med bilbytte. Det er en fin følelse å kjøre en bil med lokale skilter i det landet en ferierer i.
Det er lurt å fylle ut bilbytteskjema, det finner du her:
http://www.homelink.fr/eaf/eaf_login.php?qsL=NO