torsdag 9. juli 2009

På dagstur langs sydkysten


Denne dagen har vi brukt til å se Irlands sydlige kyst. Ja, ikke hele, selvsagt...

Vi gikk tur og spiste kake i den koselige kystbyen Dungarvan, Co. Waterford, og så stoppet vi ved en flott strand i Ardmore Bay, hvor barna lekte (se bilde) og den eldste faktisk badet, selv om det ikke var spesielt varmt. En kort tur til den bittelille byen Ardmore ble det også. Så kjørte vi gjennom nok en kystby, Youghal, før vi dro til Cobh, Co. Cork.

Cobh er en vakker og malerisk kystby som tidligere het Queenstown. Byen er bla kjent fordi det var her Titanics siste passasjerer, 123 i tallet, gikk ombord. Kun 44 overlevde. Terminalbygningen står fortsatt, og det står fortsatt White Star Line på siden av bygningen. I Cobh spiste vi nydelig middag på en fin restaurant langs strandpromenaden, Eleven West (etter adressen). God mat, store porsjoner, hyggelig lokale og fantastisk service.
Vi synes vi fikk sett masse på én dag! I morgen forlater vi huset vi låner her i Co. Tipperary og begir oss nordvestover. Vi skal se så mye vi kan langs vestkysten før vi kommer opp til feriehuset til våre byttepartnere i en liten kystby i Co. Sligo.

Forresten fikk vi e-post fra våre byttevenner i dag. Været i Oslo er ikke så bra, men de trives og har sett masse, de også.

Ingen kommentarer: