fredag 17. juli 2009

Irland som ferieland


Irland er et feriemål vi kan anbefale.
Landet har en spennende, om enn dramatisk og tildels tragisk, historie og svært vakker og variert natur, spesielt hvis man tar landets størrelse i betraktning. Det er sjarmerende små byer, livlige storbyer, fantastiske strender (til tross for ustabile værforhold), dramatiske klipper og fredelige landbruksområder. Og det er grønt og frodig nærmest overalt. Derfor kalles jo Irland også den grønne øy, eller smaragd-øyen.

På mange måter minnet Enniscrone oss litt om Danmark, selv om mye, som arkitekturen, er forskjellig. Det er ganske flatt, det er grønt, det er lave hus, en flott strand. Og en hyggelig atmosfære og hyggelige, gjestfrie mennesker.

Vår erfaring er at Irland passer bra for en familieferie, det er også en parallell til Danmark. Her finner man koselige hoteller, flotte feriehus, masse aktivitetstilbud av alle slag (ridning, badeanlegg, strender, lekeland, museer og andre attraksjoner), restauranter, kafeer, puber og barer som serverer mat og hvor også familier er velkomne. Egentlig skal barn være ute av pubene til kl. 21.00, men det håndheves ikke, for nå i ferietiden er det barnefamilier overalt til langt på kveld!

Liker man øl har man virkelig kommet til rett land, for selv den minste landsby har minst én pub! I byene, spesielt i Dublin, er det gode shoppingmuligheter, det vet jeg fra et besøk dit for noen få år siden.

Det er rimelig her, man får mye for pengene, spesielt nå etter finanskrisen, som har rammet Irland hardt, og det selv om den norske kronen er svak for øyeblikket. Både i butikker og på restaurant ble vi positivt overrasket over prisene.

Hvis du er lei av å dra dit "alle andre" drar er den irske landsbygden og de små feriestedene på vestkysten virkelig et godt valg. For selv om steder som Enniscrone er populære feriemål for irer og for briter så er det få andre turister der. Det var tydelig at folk ikke var vant til å høre andre språk enn engelsk utifra reaksjonene å dømme når de hørte oss snakke norsk (som de nok ikke klarte å identifisere som norsk heller).

Ingen kommentarer: