mandag 13. juli 2009

Varm velkomst

Det er tradisjon og alminnelig høflighet blant boligbyttere å sørge for at byttepertnere føler seg velkomnne og at alt er klart til dem.

Det innebærer selvfølgelig at boligen er ren og ryddig, at sengene er ferdig oppredde og at håndklær og alt annet man trenger er tilgjengelig.

I tillegg er det vanlig at man kjøper inn litt mat til kjøleskap og evt fryser, slik at gjestene har det de trenger til det første måltidet på feriemålet, for de kan ha reist langt og lene og er trolig slitne etter reisen. I tillegg kommer de kanskje frem sent, kanskje butikkene er stengt og det er uansett fint å slippe å dra ut på handletur straks etter ankomst.

Vi pleier alltid å ha brød (evt i fryseren) og pålegg tilgjengelig, samt vansligvis pølser, lomper og evt litt salat. Det er "typisk norsk" enkelt og - for de fleste - godt. Vi har alltid kommet frem til velfylte kjøleskap med invitasjon til å forsyne oss også, ofte fruktfat i tillegg. De gangene vi har kommet frem lenge etter at byttefamilien har dratt har vi fått beskjed om å forsyne oss i fryseren.

Vanligvis finner man en eller annen liten gave eller oppmerksomhet også. Det er ofte en flaske vin eller to og evt sjokolade til barne. Denne gangen fikk vi vin, en flott bok om Irland og en egen bok for barna med tips til regnværsdager, det kommer godt med både i Irland og i Norge!

Selv hadde vi kjøpt Norge-caps til de to eldste barna denne gangen og en elg-nøkkelring til det yngste, samt en bok om Norge.

I tillegg legger man frem sin Home Book, en perm med informasjon om huset, aktiviteter, stedet, shopping osv, gjerne sammen med turistbrosjyrer, bøker om stedet og kart.

Det gir mye nyttig informasjon og en god start på ferien.

Ingen kommentarer: