mandag 6. juli 2009

Forberedelser til boligbytte


Mange lurer på hva som er haken med boligbytte som ferieform, for vi skryter veldig av denne måten å feriere på.

Dersom det er en hake er den at det kan være mye arbeid rett før man reiser. Med boligbytte er det ikke bare å pakke kofferten og forlate et rotete hus, huset skal være strøkent og klart for gjester.

Hva man legger i det varierer selvsagt. I utgangspunktet er jo vanlig rengjøring og rydding nok. Og har man det ryddig og ordentlig hele tiden ellers er det nok ikke så mye arbeid.

Men når man er en travel og aktiv familie på 5 og de fleste av familiemedlemmene er ganske rotete av seg så blir det mer arbeid før huset er klart for gjester. Nå er det mulig at vi overdriver en smule, for vi rydder i skap og skuffer over hele huset, tømmer alle kjøkkenskap, rydder i bokhyllen, rydder i hagen og kaster masse. I tillegg til en skikkelig rengjøring og vindusvask (men selve vaskingen får vi hjelp til). Kall det en god, gammel storrengjøring. Det bør man jo ha uansett, men det er litt slitsomt når alt må gjøres på én gang, samtidig som det skjer mye annet rett før ferien og vi fortsatt jobber. Så da hender det at vi tenker "aldri mer!". Men vanligvis glemmer vi det igjen... Dessuten er fordelene ved å bytte så store at de oppveier ulempene. Likevel vurderer vi å bytte bort vår nye feriebolig i Telemark i stedet for huset neste år. Da blir det ikke noe stress i det hele tatt og vi kan ha ikke-samtidig bytte også.

Ellers må man jo oppdatere informasjonen til boligbyttepartnerne, men det går fort når man har gjort det før.

1 kommentar:

Mariann sa...

Hei :-)
må sei eg kjenner meg igjen ang. dette med ryddinga, me er heller ikkje særleg kjende for å ha det ryddig :-/

Men skal lova at huset er bra strøkent når me reiser!

Syster mi var inne her etter me hadde reist (før husbyttarane våre kom), ho vart nesten sjokkskada ;-)

Men eg har (etter å ha bytta for 4.gong denne sommaren) sett at eg stiller mykje større krav til reinslighet enn det dei me har bytta med har gjort!

Men eg må berre gjera det slik, eg kunne aldri ha reist avgarde med spindelvev i krokane, gammal drit (matrestar) på oppvaskmaskinen, tannbørstane på vasken, sure handkle hengande osv osv.

Så skal det byttast, så må det skina når eg reiser!

Dette vart ein lang kommentar :-)

Mariann.