fredag 17. juli 2009

Hyttebytte


Vi kom hjem fra årets boligbytteferie i går, men har allerede begynt å tenke på neste bytte!

Vi har bestemt oss for å prøve det samme som våre nye irske venner gjør, nemlig å bytte bort ferieboligen i stedet for huset.

Det betyr riktignok at vi "mister" potensielle byttepartnere som vil til Oslo spesielt eller en hovedstad / storby generelt (og dem er det en del av), samt at det er noen som ikke ønsker å bytte til ferieboliger, men kun til "ordentlige" hjem.

Likevel vil vi prøve det og se hvordan det går. For den viktigste fordelen er at det blir mye mindre arbeid i forkant å bytte bort hytten vår, selv om det har sine fordeler å bli tvunget til en skikkelig opprydning og storrengjøring også. For som ett av barna sa: " Men mamma, når skal jeg få ryddet skikkelig på rommetmitt hvis vi ikke skal bytte bort huset mer?!"

Storrengjøring kan og må vi nok fortsatt ta, men ved å bytte bort hytten og ikke huset trenger vi ikke ha storrengjøring og -opprydning i hele huset på én gang. For hytten er alltid ryddig og klar, for vi har jo færre ting der og er bare der i ferier og helger.

Og vi blir mer fleksible, for da kan vi også ha ikke-samtidig boligbytte, dvs at byttepartnerne bruker hytten vår når det passer for dem og vi bruker boligen eller ferieboligen deres når det passer for oss.

Men skal man bytte bort ferieboligen må den jo ha en attraktiv beliggenhet og høy standard, slik vår byttebolig i Irland, som er en moderne og velutstyrt feriebolig, høy standard og bra beliggenhet. Men det gjelder vår nye hytte i Vrådal i Telemark også, den ble bygget i fjor, har høy standard og alt moderne utstyr. Vrådal er et ypperlig feriested både om vinteren og om sommeren. Vår hytte ligger 150 meter fra skianlegg, nær skiløyper og det er kun en kort kjøretur opp på fjellet, og Telemarkskanalen er også i nærheten. Her er det også en fin badestrand og en stor, flott lekeplass med trampoline, det er fiskedam og minigolf. Og vi har en båt til bruk for turer på Nisser og Vråvatn, en daycruiser, om enn av eldre dato.

Våre irske venner likte både hytten og området veldig godt, så det gjorde at vi bestemte oss for å prøve å bytte bort hytten neste gang. Så får vi se om det blir noen respons! Jeg skal selvsagt fortelle om det her. :)

3 kommentarer:

Arne Haukeland sa...

Hyttebytte er lurt og det er stadig flere som benytter denne muligheten. Det er da også mye større mulighet for "ikke-samtidig boligbytte".

Jo sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Jo sa...

Det har kommet hyttebytte-tjenester på nett. Der finner man andre hytteeiere man kan bytte med. F.eks Hyttebytte.no